Over Vali

Als allround sporter en recreatief triatleet was ik altijd op zoek naar eten dat écht voedt. Om mijn energie op peil te houden, mijn prestaties te verbeteren, mijn gewicht onder controle te houden. Ik las de etiketten in de supermarkt in detail — enkel om teleurgesteld vast te stellen dat suikers alomtegenwoordig zijn, inclusief korte energiepiek en negatief effect op mijn lichaam en geest.

Ik wilde gezond eten, maar niet Spartaans. Niet zonder af en toe een koekje, taart of chocolade. Ik hou te veel van goed eten en goed leven om overal nee tegen te zeggen. Dus ging ik op zoek naar zoet, maar dan anders. Ik probeerde alle mogelijke alternatieven, maar kwam amper iets tegen dat mijn smaakpapillen kon bekoren. Ik zocht iets dat even lekker was als de beste desserts, mét de looks. 

Als eeuwige fan van cheesecakes (maar net iets minder van de tonnen suiker die erin gaan), trok ik naar the Living Light Culinary Institute in Californië voor een opleiding tot RAW Food Chef & Instructor en RAW Pastry Chef.

RAW, dat betekent 100% natuurlijke ingrediënten, bereid onder de 48°C om vitaminen en mineralen maximaal te behouden. Maar voor mij was RAW vooral een openbaring. Eindelijk! Ik voelde dat dit alles kon veranderen.

En als ik hier zo wild van was, dan anderen allicht ook. Want RAW is voor mij het bewijs dat er een andere manier was om zoet te laten rijmen op gezond. Sweet but different…

Valerie Deraedt
Founder Vali Sweet but Different 

 

't Lindeke 21
8880 Ledegem
+32 (0)499 56 52 77
info@valisweetbutdifferent.com

Op de hoogte blijven van al dat lekkers?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief