Een gezonde geest in een gezond lichaam!

Daar draait het om bij mij en dat heb je volledig zelf in de hand.

 

Beweging en voeding zijn al lang zeer belangrijke onderdelen van mijn leven. Als allround sporter ben ik steeds op zoek geweest om een goed energiepeil te hebben, om mijn prestaties te verbeteren en om mijn gewicht onder controle te houden. Maar vooral om gezond te zijn en te blijven en me goed in mijn vel te voelen. Wat ik eet, speelt hierin een cruciale rol.

 

Mijn hele leven lang al let ik op mijn voeding. Tijdens de jaren waarin ik volop triatlon beoefende, ben ik vooral op ingrediënten en voedingswaarden gaan letten. Sindsdien lees ik alle etiketten in de supermarkt voor ik iets koop. Al snel ontdekte ik dat er bijna overal suikers in verwerkt worden, helaas overbodige suikers. Dus ik wou suikervrij eten en leven!

Maar een leven zonder koekje, zonder taartje, zonder chocolade...hum. Dat was voor mij ook niet weggelegd. Ik wou dus ‘anders snoepen’, met ‘anders zoet’.

Zo begon mijn zoektocht naar een ander dessert, naar andere ontbijten, naar andere tussendoortjes. Kortom , alle maaltijden waar vaak suiker wordt gebruikt, wou ik anders kunnen klaarmaken. Ik las over de negatieve gevolgen van suikers voor je gezondheid op korte en op lange termijn en werd steeds meer overtuigd dat suiker vermeden moet worden.

Mijn gedrevenheid bracht me er al snel toe om het een maand zonder suiker te proberen. Pas dan besefte ik hoeveel suikers we onwetend en onnodig consumeren. Voeg daar de verslavende werking van suiker aan toe en je weet meteen hoe het komt dat steeds meer mensen kampen met obesitas en diabetes. Daarna heb ik geraffineerde suikers voor langere tijd uit mijn voedingspatroon geschrapt.

 

Dagelijks ben ik in de weer om gezonde recepten te zoeken en uit te proberen. Om ‘anders zoet’ recepten te creëren. Vanuit een marketing-DNA heb ik een grote honger naar vernieuwing en zoek ik graag de trends op. Deze honger naar vernieuwing kon ik 16 jaar lang kwijt in mijn job als Marketeer in verschillende bedrijven. Alleen werd de honger steeds groter en wou ik steeds meer op eigen benen staan. Waarom mijn marketing ervaring niet combineren met mijn ervaringen rond ‘anders zoet’ in een eigen zaak? Zo is ‘VALI sweet but different’ ontstaan. Alles wat ik weet over suikervrij leven, wil ik delen met anderen om mensen te motiveren en te inspireren op weg naar een suikervrij leven. In een eerste project verdiep ik me volledig in de wereld van RAW cheesecakes Ik ben altijd al dol geweest op cheesecakes, zoals die van BERKO. Bij het maken ervan zag ik hoeveel suiker erin verwerkt was en ik wou een alternatief vinden. Ik ben hiervoor een maand naar Californië getrokken naar the Living Light Culinary Institute en heb er een opleiding gevolgd tot RAW Food Chef & Instructor en RAW Pastry Chef.

Dit is het begin van een nieuw avontuur, een nieuwe weg. Samen met heel veel nieuwe ontmoetingen hoop ik dat ik mooie dingen kan realiseren en dat ik ooit een echte inspiratiebron kan zijn voor anderen.

Valerie

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Contacteer ons:

+32(0)499 56 52 77 

info@valisweetbutdifferent.com